I morgon är en ny dag…

I morgon är det dags för min jourvecka på Brottsofferjouren. Åker in till Umeå på fm så LivSaga kommer iväg till sitt möte i lugn och ro.
Tisdag är det styrelsemöte, den här gången drar det nog ut på tiden. Det finns en hel del att avhandla innan årsmötet. Allt som görs,alla externa möten,förfrågningar från andra ska tas upp i styrelsen. Nu sista tiden har det varit mycket på gång och planering inför det kommande verksamhetsåret ska göras. Årsmötet är i mars och då får vi se om jag får förtroendet att sitta kvar som ordförande. Det har varit ett händelserikt år! Jag har lärt känna många nya människor och blivit bekant med många fler. Bland oss verksamma,styrelse,vittnesstöd och brottsofferstödjare finns det en otrolig kompetens och vi försöker att utnyttja den på bästa sätt. Vår förening har tur som har fd poliser och åklagare som har engagerat sig i vår sak. Vi har redan fått in en del intresseanmälningar till nästa utbildning och det är bra för får vi nog många på det sättet är det mer troligt att dom blir kvar efter utbildningen också. Nu sist så blev hälften som påbörjade utbildningen klara och har kommit igång med verksamheten. Och det är ganska bra resultat att få in sex nya på en gång. Egentligen sju, jag passade på att även bli vittnesstödjare men har inte hunnit med att ta så många pass än. Vi hoppas på att hitta en lämplig lokal i stan så jag kan börja lite smått med sorgbearbetningskurser. Dessutom så är vi ju med i BOJ,s Regionsråd och förhoppningsvis så blir det lite aktiviteter i Lycksele i höst.
Nog om detta, bäst att försöka få fatt i John Blund, det blir mycket i morgon. Då ska jag rädda världen. Eller åtminstone försöka göra skillnad för någon som har det svårt.

2 Responses to “I morgon är en ny dag…”

  1. nina skriver:

    Verkar vara många som sysslar med just sorghantering… känns härligt känna människor som du som gör skillnad. för det gör du. Eloge till alla som tänker med hjärtat och sen agerar

  2. Anne Bergdahl skriver:

    Jag gick en certifieringsutbildning i höstas för att bättre kunna hjälpa brottsoffer. Behovet är enormt och det är skönt med ett koncept jag vet fungerar. Gjorde vissa relationer på utbildningen och det var som att gå fram med en högtryckstvätt:)

Leave a Reply