Blodförlust

Tidig morgon blev det idag. Duschade,kämpade med frukost, gav upp och tog en stor mugg kaffe istället innan det bar av till lassa. Ute i god tid(tack och lov) checkade jag in på Kirurgmottagningen och fick veta att jag skulle gå direkt till vårdavdelningen. Väl där så fick jag vända och gå långa vägen tillbaka och in på provtagningen. Yvonne som stack mig var toppen och hittade rätt på en gång.
Jag har väldigt svårt för dom vassa spetsarna som gräver sig in i min arm, så varje gång någon lyckas få ut det dom behöver i blodväg utan att sticka mig flera gånger är jag helnöjd. Dom skickade mig tillbaka till avdelningen men eftersom jag var ute i god tid så hann jag med en fika. Köpte cappuccino i automaten och fick riklig mängd med vätska, ja så rikligt att det rann över kanten en stund innan det tog slut. Jag hämtade en mugg i matsalen och skållade fingrarna under tiden jag hällde över den svagt färgade drycken. Tjejen efter mig hade samma problem med överdosering. Smaken på drycken kan beskrivas som regnskadat vatten med en bismak av sur mjölk. Jejj:( Vi påpekade att automaten inte fungerar som den ska och fick ett snäsigt svar- jag kollade ju igår och då funkade den. Det slutade med att vi fick hämta kaffe på ett annat ställe.
Sen var det dags för pratstund med narkosläkaren som befann sig på en annan avdelning än den jag skickats till. Mer spring, denna gång inte så långt. I väntrummet satt några personer och strax efter mig kom ett par, mannen med kryckor i högsta hugg och kvinnan med sin stickning. Dom slog sig ned mittemot. Efter en stund kom två gamla damer in, det framkom av samtalet att bägge passerat 80 med råge.
Dam 1: Det är inget bra på tv numera. Förr var det alltid något att se.
Dam 2: Du har rätt, det finns inga program för oss äldre. Jag har inte sett något bra sen jag fyllde 80.
Dam 1: Det var ett tag sen det. Nä tv är inte för gamlingar. Vill du ha en tidning?
Dam 2: Nä, dom har bara konstiga tidningar här.
Dam 1: Ja villatidningar och jakttidningar. Det är inte många som har villa och jagar.
Dam 2: Inte i vår ålder iaf. Men det finns en Allers där.
Dam 1: Den har jag inte läst men det är nog inget för vår ålder.
Under samtalet så sitter paret och kommenterar tyst mellan varandra och blänger surt på tanterna. Det jag uppfattar av kommentarerna är att man ska visa respekt ,för folk är ju faktiskt sjuka då dom är på ett sjukhus.
Paret är uppenbarligen störda av tanternas samtal. Så blir jag uppropad och i takt med stickornas frenetiska kling kling avlägsnar jag mig. Efter pratstund med narkosläkare så blir jag skickad till …. just det vårdavdelningen. Snabb träff med sjukgymnast och sköterska innan det är dags för fler blodprover. Det gick inte lika bra denna gång men till slut så var det gjort. Nu är det tänkt att jag ska få gå hem men det blir inte riktigt så:( Dåligt med sömn,ingen frukost, en stressig situation och NÅLAR, klart det kommer en reaktion. På väg mot korridoren så börjar det pirra i kroppen och susa i öronen, jag girar snabbt mot närmaste vägg för att få stöd. Vips så sitter jag på en stol och två i personalen står bredvid. Jag fick lov att gå och fika lite innan jag fick gå därifrån.
Nu känns som att jag har punktering i bägge armvecken efter allt stickande.
På måndag är jag tillbaka på avdelningen då för operation. Men före det ska jag ha helg.

2 Responses to “Blodförlust”

  1. anna skriver:

    Oj vad du fick motion.

  2. Anne Bergdahl skriver:

    jodu, småbena fick pinna på :)

Leave a Reply