Hur blir det med mitt liv nu då?

Idag känner jag mig småsur!
Tidigare i veckan så fick jag ett brev från min läkare på Smärtkliniken som informerade att jag inte längre kommer att få behandling där. Dr Ylva Sterner på NUS har tagit detta beslut. Det känns fördjävligt nu då jag äntligen har svarat riktigt bra på behandlingen. Efter det att den här blockaden släpper så får jag se fram emot ett liv i smärta.
Välkommen till helvetet, Västerbottens Landsting har skickat dig hit. Så kommer det att stå vid entreén och det skulle inte förvåna mig om jag måste lösa inträdesbiljett hos nämnda instans. Någonstans måste dom dra in pengar så dom kan anställa folk som som ska dra tillbaka andra läkares remisser till Smärtkliniken. Det är ju inte så att dr Sterner har undersökt mig och därigenom kunnat dra slutsatsen att jag inte behöver fortsatt smärtlindring! Det verkar som att alla remisser hamnar i en hatt och så dras en vinnare och resten får avslag!
Vi som bor här och betalar skatt till detta landsting får stå tillbaka för att dom prioriterar patienter från andra län! Hur sjukt är det? Ska då smärtpatienter från V-botten skickas över länsgränsen för att få möjlighet till ett drägligt liv?
I måndags fick jag kallelse för att operera mitt ärrbråck och i onsdags var jag på provtagning och samtal.
Idag får jag ett samtal om att operationen är framflyttad på obestämd tid. Kris på lassa för dom har inga vårdplatser. Hur planerar dom egentligen? Jag är ju inte ensam om att drabbas av det här, lite bättre framförhållning tycker jag att dom ska ha. Alla som blivit kallade har fått göra ändringar i sin planering för att få livet att fungera och nu blir det inte av. Det blir samma visa nästa gång en kallelse kommer. Ett är då säkert; jag kommer INTE att fara på en ny provtagning.
Jag kan inte påstå att jag är imponerad av Landstinget i Västerbotten.

3 Responses to “Hur blir det med mitt liv nu då?”

  1. Nina skriver:

    Men va f-n SÅ kan de väl inte göra?!?!? Kan man överklaga

  2. anna skriver:

    Småsur, du har all rätt att vara förbannad. Jag är anställd av landstinget och jag kan säga att som arbetsgivare sköter de sig inte vidare snyggt heller. Jag tycker att de som bestämmer kan få ta över din smärta och dina plågor och sedan får vi se om de fortfarande tycker att follk ska lära sig leva med sina smärtor.

  3. Anne Bergdahl skriver:

    jag har kontaktat patientnämnden angående remissavslaget och bokat in en telefontid med Serner. Ska bli intressant att höra hennes förklaring .
    Det är inte någon ny remiss jag inkommit med, jag har fått behandling under en tid och nu senaste gången gick det otroligt bra. Vi får se vad som händer men jag tror inte att något jag säger ändrar på läget. Jag får väl ansöka om en remiss till någon smärtspecialist i Norrbotten! som att det skulle bli billigare.

    Konstigt att inte ha bättre koll på läget då man kallar in folk för operation!
    Jag har fått planera om och avboka och pussla en hel del p.g.a kallelsen. Och så måste jag göra om det. Tror jag avstår för det har inte varit roliga dagar,sjukhus och nålar är inte det jag gillar mest här i livet så ångestnivån har varit ganska hög. Idag har jag varit helt däckad och inte orkat med någonting.

Leave a Reply