Nya vinbär och gamla minnen


Idag passade jag på att plocka in röda vinbär. Solen sken och tankarna vandrade iväg till tiden innan jag hade egna bärbuskar på gården. Jag besökte NN som hade vinbärsbuskar och jag såg att hon hade ganska gott om bär. Jag frågade om jag kunde plocka några dl för att baka en vinbärstårta men se det fick jag snabbt avslag på. Hon hade lämnat kvar bären åt fåglarna för hon tänkte minsann på dom.
En tid senare så kom NN över och ¨lånade ¨en påse med hembakta bullar, hon hade fått besök. Nu har det gått så lång tid så jag tror inte att hon tänker baka och ge tillbaka en bullpåse :) Jag tycker det är så trist med egoister som bara utnyttjar andra.

4 Responses to “Nya vinbär och gamla minnen”

 1. Vera skriver:

  Fy för energitjuvar! Att fåglarna var viktigare än du säger ju en hel del om den personen. ”Synd” bara att godhjärtade, generösa du inte bemötte NN på samma sätt men å andra sidan så har du fribiljett till ett bättre ställe så småningom ;)
  Kram på dig ❤

 2. Anne Bergdahl skriver:

  Till slut så blir man less, så är det bara! Den personen har ingen plats i mitt liv längre och jag har blivit bättre på att ¨se¨ energitjuvarna. Oftast säger jag inte mycket men jag har lärt mig att lämna vissa saker/personer.
  Fribiljett låter bra :)
  Tack söta Vera och stor kram till dig.

 3. Men du, du kan svänga förbi hos oss när som helst och ta rätt på våra vinbär… dom används inte av någon. Ifjol plockade jag några liter och gav bort, men jag har som inte tid… att bry mig om dom där buskarna. Jag håller med dig, man kan inte bara ge, och aldrig få tillbaka. //Kram

 4. Anne Bergdahl skriver:

  Goaste Maria!
  Varmt tack för erbjudandet!
  Du inger hopp om att människor är godhjärtade!
  Fast du har nog större <3 än dom flesta.
  Nästa höst kanske jag tar dig på orden :)
  Stor kram till dig

Leave a Reply