Vem är trevligast, telefonförsäljare eller skogsarbetare ?

I början på veckan blev jag uppringd av en telefonförsäljare( IGEN)!
Jo hej, jag heter ditendattan och jag vill ge dig en jättebra bok i present. Den är alldeles gratis och kostar ingenting.
Vem 17 skriver manus åt dessa stackare som sitter och läser upp detta, och dessutom ska låta trovärdiga och locka dig till att köpa/prenumerera på något du tidigare på dagen inte visste att du behövde?
Grabben fortsatte att mala på och då han drog efter andan då passade jag på att säga NEJ TACK! Det accepterades inte och han fortsatte, jag skulle ju FÅ boken!
Mitt svar, att jag inte har tid att läsa så mycket avfärdade han. Det har jag hört förut, sade han, och det är den sämsta ursäkten som finns! Du kan läsa då du sitter på toaletten!
Då sa jag tack och adjö. Luren åkte på med en smäll och jag hoppas det ringer i hans öra fortfarande!
Jag har aldrig förr suttit på toa och läst, varför skulle jag vilja börja med det nu?
Jag ogillar starkt dessa påträngande människor.
Visst, dom gör sitt jobb men jag måste ändå få välja själv OM jag vill ha det dom erbjuder. Bokspegeln kommer jag aldrig att vilja ha något ifrån.
Däremot så gillar jag positiva, glada människor :)
Jag tog en liten skogspromenad och plockade mossa och fotade lite. Det var snorhalt överallt på alla stigar så det gällde att se sig för. På hemväg mötte jag en ung kille som jobbade med att röja och dra ihop ris på Stantorsberget. Han var glad som en lärka och väldigt pratglad. Det tunga arbetet med att dra upp grövre grenar halvvägs uppför backen, det såg han som gratis träning. Hans optimism och härliga attityd var så uppfriskande! Det blir öppet och fint i backen så nu kan barnen åka pulka hela vägen ner utan att hamna i sly och buskar!
Svaret på frågan i rubriken har ni nog listat ut :)

Vilken tur att jag började med julstöket i god tid(läs oktober). Igår kväll kändes det som att något uschligt var på väg:( och mycket riktigt så håller en förkylning på att bryta ut. Jag motar så gott det går med Esberitox och C-vitaminer. Man kan ju alltid hoppas att det funkar.
Det mesta är klart inför julen och sambon är duktig på att fixa med det mesta. Mat och bak lämnar han till mig :)
Nu börjar jag längta efter lilla M, jag har ju inte träffat henne på flera dagar! På julaftons em får jag krama lillgrynet igen, och det ska bli så härligt att se henne öppna sina klappar.

Till Er som tittat in vill jag önska en riktigt underbar jul och allt det bästa för 2014
Vintern lyser med sin frånvaro men det är riktigt vackert med isdroppar som glimmar på kvistarna.

Leave a Reply